Společenství - Patchett, Ann, 1963- (Argo, 2019)
Kniha sleduje život jedné rodiny, kterou založili dva rozvedení a jejíž rodinní příslušníci se budou muset naučit, jak mezi sebou vzájemně vycházet a respektovat se. Příběh, začínající v šedesátých létech 20. století a trvající skoro padesát let, se zaobírá rodinou Alberta Cousinse, ženatého muže, který se na křtu malé Franny Keatingové na první pohled zamiluje do maminky malé Franny, Beverly. Tato láska vede k rozpadu dvou rodin a ke vzniku mnohem větší rodiny, kde se šest dětí, které byly vytrženy ze svých zažitých stereotypů, bude muset naučit žít společně s ostatními. Přes počáteční problémy se mezi dětmi začne vytvářet silné rodinné pouto, které časem sílí. Autorka zde popisuje rodinu i s jejími dysfunkcemi, zachycuje typický rodinný život, který je naplněn nejen ztrátou a lítostí, ale i radostí a osobnostním růstem.