Archanděl - Voosen, Roman, 1973- (MOBA, 2019)
Tým vyšetřovatelky Ingrid Nyströmové opět řeší závažný kriminální případ. Tentokrát je vyšetřování zavede k hromadné brutální vraždě mladých hudebníků heavymetalové kapely. Komisařka Nyströmová zcela náhodně narazí na nesrovnalosti při vyšetřování sebevraždy Fredrika Sidenvalla, která se stala v polovině devadesátých let. Fredrik Sidenvall byl podezřelý z brutální vraždy členů metalové kapely. Policisté se rozhodnou případ sebevraždy vyšetřit a dostanou povolení k exhumaci těla. Objeví ale pouze prázdný hrob. Proč měl někdo zájem ostatky z hrobu vyzvednout? Je nějaká souvislost mezi touto údajnou sebevraždou a násilnou smrtí mladých metalistů? Tým komisařky Nyströmové začíná shromažďovat informace o událostech, které se odehrály před pětadvaceti lety a jejich pátrání je zavádí do prostředí fanatických sekt na severu Švédska.