Dobrý ročník - Mayle, Peter, 1939-2018 (Argo, 2019)
Román ze současné Francie je úsměvným příběhem anglického bankovního úředníka, který díky nečekanému dědictví začíná nový dobrodružný život v malé provensálské vesnici jako pěstitel vína. Max Skinner, ambiciózní bankovní úředník opouští po konfliktu s nadřízeným své místo a stojí před otázkou, co dál. Jako na zavolanou zdědí po strýci velký dům s vinicí v Provenci a okamžitě opouští Anglii s myšlenkou, že bude pokračovat v tradici strýcovy rodiny a stane se brzy vyhlášeným vinařem. Krása starého domu splňuje jeho očekávání, s kvalitou strýcova vína je to však horší, víno je prostě mizerné. Zklamaný Max se snaží přijít věci na kloub a s opatrnou pomocí správce vinice nakonec objeví kolosální podvod, jehož je obětí. Za podpory svého londýnského přítele, velkého znalce vína, půvabné americké sestřenice a poněkud svérázného správce se mu nakonec podaří odhalit osobu, která za podvodem stojí a dokázat všem, že kvalita vína z malé vinice uprostřed Provence patří mezi produkty špičkové kvality.