Valdštejn : zkamenělé srdce v moci ďábla : román - Černá, Jaroslava, 1959- (Klokan (Alpress), 2019)
Ve vzduchu mrazivé únorové noci roku 1634 visí něco temného. Albrecht z Valdštejna má neblahé tušení, že příští okamžiky rozhodnou o jeho dalším osudu. I přes zlé myšlenky se ovšem neubrání vzpomínkám na milovanou Lukrécii, ženu, která byla až do své poslední chvíle tím nejlaskavějším člověkem, jakého kdy poznal.