Za jasné noci - Haran, Elizabeth, 1954- (Klokan (Alpress), 2018)
Román pro ženy, jehož děj se odehrává v letech 1913 - 1918, vypráví příběh dívky, které se přes nevoli rodiny podaří osamostatnit. Jedenadvacetiletá Emily po matčině smrti žije jenom s otcem a bratry. Je izolována od okolního světa a celý její život se točí kolem otcova krejčovského salonu. Poté, co se má provdat za místního bohatého a hrubiánského muže, prchá z domova. Najde si práci švadleny v rodině zámožného rančera. Tam se jí dostane nejen vřelého přijetí od paní domu a jejich tří dcer, ale i od jejich bratra Liama. Ten je však zasnouben. Nadchází dramatické období válečného konfliktu. Muži odcházejí na evropská bojiště a veškeré povinnosti zůstávají na ženách. Ty se dokáží obdivuhodně rychle emancipovat a nezbývá jim než doufat, že se jejich milovaní vrátí zpět.