Egyptská mumie zevnitř - Hopping, Lorraine Jean, 1960- (Knihy Omega, 2018)
Obrázkové leporelo, které dětem rozbalí egyptskou mumii vrstvu po vrstvě. Z knížky se děti dozví, co to je mumie, jak probíhal proces mumifikace, jaké předměty (amulety) mrtvého doprovázely na onen svět, jak probíhal pohřeb a další informace související s pohřbíváním ve starověkém Egyptě.