Mrtvá zóna - King, Stephen, 1947- (Beta, 2019)
Napínavý příběh mladého muže obdařeného jasnovideckými schopnostmi se odehrává na pozadí společenského života v USA v sedmdesátých letech. Hrdina prožije po autohavárii čtyři roky v kómatu a po probuzení zjistí, že se u něho vyvinula schopnost vidět do budoucnosti. Snaží se vrátit do normálního života a řeší osobní etický problém, zda využívat své výjimečné schopnosti a zabránit zlu, o němž předem ví, že se stane, nebo své schopnosti neprojevovat a žít normálním bezproblémovým životem. Nakonec nedokáže nečinně přihlížet a zapojí se do veřejně sledovaných případů, třebaže sám přitom zahyne. Kniha obsahuje prvky thrilleru, detektivky a fantastické literatury, ale nechybí jí ani literární a etické kvality.