Právo první noci - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2019)
Volný cyklus přináší další historickou detektivku s rafinovanou vraždou. Tu bude tentokrát muset vyšetřit panoš Ota za nemalého přispění svého vzdělaného pána Oldřicha z Chlumu. Na panoše Otu připadne přetěžký úkol. Měl by pomoci své zoufalé sestřenici Miladě, která je obviněna z vraždy snoubence. Tato událost je však obestřena mnoha nesrovnalostmi. Oldřich z Chlumu se tentokrát do vyšetřování příliš nehrne a nemá v této záležitosti ani dostatečnou pravomoc. Nakonec se však do zločinu sahajícího nečekaně hluboko do minulosti také zapojí.