Plukovník Sun - Amis, Kingsley, 1922-1995 (Vendeta, 2019)
Román napsaný v roce 1968 klasikem anglické literatury je pomyslným holdem legendě špionážního žánru agentu 007 a jeho tvůrci. Agent 007 James Bond je svědkem únosu svého nadřízeného Sira M. Vědomě se vrhá do nastražené léčky a doufá, že bude únosci kontaktován. Jeho kroky vedou do Athén a dále na záhadný ostrov Vrakonisi, aby zjistil, že za vším stojí zvrácený čínský důstojník plukovník Sun a jeho snaha o diskreditaci západních mocností. K dosažení cíle bude muset Bond nečekaně spojit síly s nepřítelem a využít pomoci ruských tajných služeb, které zastupuje půvabná Řekyně Ariadna. Příběh nezůstává nic dlužen klasickým bondovkám a jejich příznivcům přináší jejich zásadní atributy - napětí, dobrodružství, krásné ženy a poražené zlo.