Zvědavé pohádky : 13 veselých pohádek pro nejmenší, menší, malé, ale i ty, kteří už vyrostli, ale nikdy nepřestali být zvědavými - Hlavatá, Dana, 1957- (Naše vojsko, 2019)
Trochu praštěné pohádky o zvířátkách s výchovným podtextem. Veselé pohádky, ve kterých se zvířátka chovají jako lidé a ukazují tak nenásilnou formou dětem jak se chovat v různých situacích. Například jak si najít kamaráda, jak se starat o zoubky a podobně. Text je prokládán veršovánkami a doprovází ho celostránkové ilustrace.