Nebojte, pěšky se daleko nedostane - Callahan, John, 1951-2010 (Jota, 2019)
Známý americký karikaturista vypráví bez obalu svůj drsný životní příběh. John Callahan byl jako dítě svobodné matky ihned po narození adoptován irskou rodinou. Bigotní katolická výchova a prudérní prostředí klášterní školy vyvolávaly u mladíka potřebu vzpoury. Odchod z domova nastartoval sebezničující jízdu marihuanových a alkoholových eskapád, které končí autohavárií s fatálními následky - celkovým ochrnutím. Upřímná, mnohdy krutá, sebekarikující zpoveď dává nahlédnout nejen do zákoutí zoufalé duše, touhy změnit sám sebe, nových vzestupů a pádů, ale i do amerického společenského a sociálního systému. Kniha byla v roce 2018 zfilmována v hlavní roli se skvělým Joaquinem Phoenixem.