Pačinko - Lee, Min Jin, 1968- (Jota, 2019)
Román americké autorky korejského původu sleduje na pozadí bouřlivých událostí dvacáteho století osudy čtyř generací jedné korejské rodiny. Hlavní postavou této rodinné ságy je Sundža, nejdříve mladá dívka, která se v závěru románu promění ve starostlivou babičku. Právě na jejím osudu vykresluje Min Jin Lee přesvědčivým způsobem nelehký úděl korejských přistěhovalců, kteří byli nuceni ze sociálních důvodů opustit rodný poloostrov a odejít do země vycházejícího slunce, kde se však ponejvíce stávají obětí přesudků i diskriminace. Sundža odchází do Japonska z důvodu neplánovaného těhotenství. Jejím rozhodnutím pak začíná sled událostí, do nichž se promítají vzpomínky z opuštěné vlasti, těžce získané malé úspěchy nově založené rodiny i trvalé otázky víry a identity. Hluboký příběh o lásce, oběti, ambicích a loajalitě se odehrává na rušných pouličních trzích, v sálech japonských nejlepších univerzit i v salónech zločineckého podsvětí, v nichž se mimořadnému zájmu těší hazardní hra s názvem pačinko.