Špetka věčnosti - Vargas, Fred, 1957- (Argo, 2019)
Další detektivní román, v němž exceluje komisař Adamsberg se svým věčným společníkem Danglardem. Ani tentokrát není případ jednoduchý, je totiž protkán starou křivdou a nenávistí. Kapitán Adamsberg je novopečený tatínek a podle toho by se měl i chovat. Přesto ani tentokrát nedokáže systematicky řídit svůj život, spíše vše ponechává náhodě a intuici. V celém případu je zamícháno příliš mnoho živých i mrtvých. Nejen, že se otevírají hroby, ale nalézají se i zabití jeleni, kterým je vyříznuto srdce, nebo kočky, které jsou brutálním způsobem vykastrované...