Tajemství Prokopa Velikého - Dobrylovský, Jiří, 1961- (MOBA, 2019)
Historický román, oscilující mezi dobou husitství, příchodem Jezuitů do Čech a naší současností. Autor zasazuje svůj několikavrstevný historický román do doby soumraku husitského hnutí, do jezuitského akademického prostředí v polovině 16. století a do naší současnosti, v níž nechává působit tajemnou společnost Strážců. Na základě řady skutečných dějinných faktů a postav fabuluje mysteriózní propojení napříč staletími mezi husity, byzantskou církví i současným Vatikánem. V závěru připojil doslov o reálně historických základech svého románu.