Dáma s prošlou zárukou - Mlynářová, Marcela, 1948- (Brána, 2016)
Autorka opět pracuje s humoristickou nadsázkou a pro svůj příběh využívá hojně vlastních životních zážitků. A jelikož dokáže i v běžných a zdánlivě obyčejných situacích nalézt tu správnou dávku dobrodružství a nevšednosti, v románu se znovu objeví v roli netradiční dámy, která řeší problémy se svou chalupou, musí se vypořádat s byrokratickými nároky úřadů po smrti maminky a nesčetné zážitky ji čekají při cestování po Čechách. Naštěstí ji stále neopouští humor a nadhled a problematické situace glosuje s humorem za každých okolností. Opět nechybí zábavné ilustrace Terezy Budilové.