Boxer : pravdivý příběh Hercka Hafta : podle knihy Alana Scotta Hafta Jednou budu o všem vyprávět - Kleist, Reinhard, 1970- (Argo, 2015)
Hercko Haft, zarputilý židovský mladík se nepopral pouze v ringu, ale zejména se svým osudem, který mu příliš nepřál. Bojovníkem se stal teprve poté, co byl zajat nacisty a uzavřen do pracovních a vyhlazovacích táborů. Zde si ho vyhlédl jeden z velitelů, pro kterého nejdříve dělal speciální protislužby, načež byl povolán do krutých zápasů pro pobavení nacistických důstojníků. Ačkoli šlo o záležitost zvrhlou, možná i to bylo nakonec důvodem, proč v důsledku celou válku přežil. Ta na něm však zanechala trvalé šrámy, které si odvezl s sebou i do Spojených států, kde Hercko zatoužil pokračovat ve své kariéře boxera. Zejména ale také prahl po tom, aby nalezl svou ztracenou předválečnou lásku.