Smrt nosí rudé škorně - Hrdlička, Pavel, 1942- (Euromedia Group, 2019)
Historická detektivka ze středověké Prahy roku 1396, jejímž hrdinou je podrychtář na Starém Městě. Podrychtář Václav od Černého koně se stará, aby na Starém Městě vládl pořádek a dobré mravy. V duchu sní o rychtářském úřadu. Dosud řešil jen přestupky proti nočnímu klidu a hádky na tržišti. Nyní je pověřen vyšetřením vraždy mladého Jindřicha z Bludova, který byl zavražděn přímo na tržišti před zraky mnoha svědků. Věci dostávají rychlý spád, vzápětí je zavražděn místní pekař a poté i nápadník sestry zavražděného. Jak spolu tyto tři případy souvisí? A kdo je záhadná postava v kápi a rudých škorních, která byla spatřena poblíž nalezených mrtvol?