Zločiny beze cti : na památku všech žen, které byly v Jordánsku zabity ve jménu cti - Wold, Lene, 1987- (Ikar, 2019)
Kombinace příběhu a reportáže o otázce vraždy ze cti za homosexuální lásku v Jordánsku podle skutečné události zprostředkované norskou novinářkou. Osou celé knihy je příběh dvou sester jedné jordánské rodiny, kdy jedna z nich se "dopustí" homosexuální lásky k druhé ženě a druhá se ocitne mezi láskou k otci, matce a náboženské tradici na jedné straně a potřebou ochránit vlastní sestru na straně druhé. Autorka na základě tohoto příběhu zkoumá přímo v Jordánsku (například v poušti Vádí Rúm, Ammánu či ve věznici v Akabě) otázky vraždy ze cti, a to ve spojitosti s rodinnými zvyklostmi a tradicemi, jordánskou kulturou, právem šária či výkladem Koránu. V knize se objevuje také samotná výpověď ženy, jejíž sestra byla zavražděna kvůli své lásce k jiné ženě pro čest rodiny, ale také pohled jejího otce - vykonavatele trestu vraždy.