Pamatuješ, mami? : příběh jedné vyhlazené vesnice - Janko, Anna, 1957- (Moderní dějiny (Občanské sdružení Pant), 2017)
Vypálení polské vesnice Sochy nacisty v červnu roku 1943. Tento válečný zločin měl být podle Němců trestem za poskytování pomoci partyzánům. Součástí knihy jsou rovněž vzpomínky pamětnice této tragické události.