Dravé cesty k moci - Richter, Karel, 1930- (XYZ, 2011)
Tři historické události, které rozhodujícím způsobem ovlivnily ruské, německé, české i světové dějiny 20. stol. - Velká říjnová socialistická revoluce, Hitlerův nástup k moci v Německu v r. 1933 a Únor 1948 v Československu.