Hříšné odstíny vášně. - Reynard, Sylvain (XYZ, 2013)
Julia, nadaná studentka úspěšně přijatá na Harvard, přichází studovat na Torontskou univerzitu: prestižnější školu finančně nezvládne. Vedoucím její magisterské práce o Dantovi se stává profesor Emerson, nevlastní bratr Juliiny nejlepší kamarádky. Julia prožila s Emersonem před lety ze svého pohledu nezapomenutelnou, zcela platonickou noc. Profesor si na společný zážitek nevzpomíná, byl pod vlivem alkoholu a drog a v nynější učitelské pozici je - především na Julii - nesnesitelně arogantní. Zároveň je jí neodolatelně přitahován, což si nedokáže vysvětlit. Nabídky společných večeří, návštěv klubů a společenských akcí dávno přerostly běžný vztah profesor-studentka. Je tu také etický kodex chování akademických pracovníků a tak dál, navzdory vzrůstající vášni, jít nelze.