Planá růže - Cates, Kimberly (Orchidej, 2001)
Dívka, která osudově ztratila domov, jezdí Irskem v cikánském povozu, smířena se svým osudem. Nalezne těžce zraněného anglického důstojníka, kterého vyléčí i když ví, že tím upadne do nepřízně svých irských spoluobčanů. Zvolna mezi nimi vzniká milostný vztah i když jejich lásce stojí v cestě stará křivda. Důstojníkův děděček připravil o všechen majetek dívčina otce a ohrožuje i život svého vnuka. Osudy generace otců a dětí se střetávají v dramatickém vyvrcholení. Mir.