Válka vlků - Cornwell, Bernard, 1944- (BB/art, 2019)
Historický román známého anglického autora o boji několika odvážných mužů o nadvládu nad částí Anglie v době temného středověku. Uhtred z Bebbanburgu se konečně vrátil po dlouhých bojích zpět na své rodové sídlo, ale moc klidu ho nečeká, brzy zase bude muset vyrazit vstříc nepřátelům. Wessexský král Edward bojuje s dlouhotrvající nemocí a jeho nejbližší si myslí, že brzy zemře, navíc čelí jeho vojska vzpouře v Mercii. Ti, kteří by se mohli ujmout trůnu po něm už nechtějí čekat a osnují plány na získání moci do svých rukou. Poslechne i tentokrát Uhtred volání povinnosti, přestože se vyrovnává s rodinnou tragédií v podobě smrti své dcery? Navíc neví, zda jeho vlasti hrozí větší nebezpečí od Norů, kteří podnikají nájezdy na sever země, nebo od mocichtivých šlechticů, ochotných pro uchvácení vlády obětovat cokoli.