Temné léto - Simmons, Dan, 1948- (Fobos, 2018)
Hrůzostrašný prázdninový příběh party chlapců z amerického městečka, kteří jsou pronásledováni temnými silami. V městečku Elm Haven končí školní rok a zároveň se ruší školní budova z 19. století. Skupinka dvanáctiletých kluků se těší na prázdniny, ty však neproběhnou tak, jak si představovali. Ve městě se začnou ztrácet a umírat lidé za podezřelých okolností, potácejí se tu hrůzné postavy a v temných koutech číhá nebezpečí a noční můry. Chlapci zjistí, že původ zla musí hledat ve staré škole, zatížené zločinem z minulosti. Dají se do pátrání a nakonec jsou nuceni sami bojovat o holé životy se silami zla. Přátelství chlapců prochází různými děsivými zkouškami, ale jejich úkolem je za všech okolností bránit svou starou školu i s jejím tajemstvím...