Naší republice je 100 let : 1918-2018 - Martínek, Jiří, 1976- (Fragment, 2018)
Ilustrovaná populárně naučná publikace vychází ke stoletému výročí vzniku samostatného Československého státu. Kniha je rozdělena na tři části, ve kterých mapuje dějiny našeho státu od roku 1918 do současnosti, seznamuje se státním zřízením, státními institucemi, státními symboly atd. a představuje několik našich světově známých osobností.