Co mně napsal hadilov písař : říkanky pro děti - a vůbec - Teper, Jiří, 1954- (Albatros, 2018)
Sbírka veršíků z říše ptactva je určena čtenářům od 8 let. Každá z veselých básniček je věnována jednomu zástupci ptactva celého světa od maličkého kolibříka až po pštrosa, který ale rozhodně v nebezpečí neschovává hlavu do písku.