Babky - Míková, Marka, 1959- (Modrý slon (Meander), 2019)
Bohatě ilustrované příběhy tří babek, které žijí v jednom domě a každý den spolu podniknou něco zajímavého. Paní Vomáčková, paní Kvasničková a paní Zelí - to jsou obyvatelky jednoho domu, které se spolu přátelí. Mají spoustu ztřeštěných nápadů na to, jak si užít život. Chodí na houby, do divadla, ale i k zubaři. Hlídají mimino Pepíka, založí kapelu a v pondělí jedí párky s hořčicí. Nikdy ale nezapomenou vymyslet novou společnou písničku.