Jezevec Chrujda ostrouhá křen - Stančík, Petr, 1968- (Modrý slon (Meander), 2019)
Jezevec Chrujda, žijící v lese Habřinci spolu se svou kamarádkou lasičkou Aničkou, se tentokrát utká s roztahovačným kořenem křenu. Tchoř Smradolf, nešťastně zamilovaný do Aničky, kamarádky jezevce Chrujdy, škodí jak může. Aby Aničku vystrnadil z podzemí, kde s Chrujdou bydlela, přinese jí na první pohled nevinnou květinku. Naštěstí si toho všimne sůvička Stáňa. Podaří se zlý kořen společnými silami odstranit? A jak dopadne tchoř Smradolf?