Budovatelé státu : příběhy osobností, které ovlivnily vznik Československa - Zídek, Petr, 1971- (Universum (Knižní klub), 2018)
Biografie významných osobností, které se zasloužily o vznik samostatného Československa. Práce z pera kolektivu autorů sleduje profesní kariéru i soukromý život celkem šestapadesáti politiků, diplomatů, legionářů nebo publicistů, kteří se nejen aktivně podíleli na protirakouském odboji, ale sehráli rovněž důležitou úlohu v dějinách první republiky.