Třísky : román o lásce s prvky investigativní reportáže - Pekárková, Iva, 1963- (Mladá fronta, 2018)
Nový román úspěšné české autorky je příběhem odvážné ženy, které se dokázala postavit nepřízni osudu. Šárka, obyčejná dívka z malého města v Sudetech, ve dvaadvaceti letech po nehodě ochrnula. Rozhodla se ale, že se nepromění v bezmocnou zapšklou chudinku. A objeví, že i paraplegik může mít skvělý sex. Po rozchodu s partnerem, který ji využíval, se rozhodne, že s chlapama už nechce nic mít. Pak se ale internetově zamiluje do Pákistánce Tabishe a život nabere nečekané obrátky. Román je psaný podle skutečného příběhu jedné statečné ženy. Odhaluje nečekaná zákoutí života lidí s postižením a podává zprávu o málo známých aspektech činnosti českých zastupitelských úřadů, cizinecké policie i justičního aparátu. Nakladatelská anotace. Kráceno.