Já nejsem tvoje maminka - Dubuc, Marianne, 1980- (Labyrint :, 2017)
Jednoho rána veverčák Otto nalezne před svým domem podivnou zelenou kouli. V ní se skrývá malé chlupaté stvoření. Otto mu poskytne přístřeší. Ale je rozhodnutý, že druhý den se vydá hledat jeho maminku... Citlivě podaný minimalistický příběh pro velké i malé od autorky knihy Ptáček a lev o tom, co skutečně znamená být rodičem. Nakladatelská anotace.