Případ baskervillského psa a další příběhy - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Čtení pro zábavu, 1990)
Návštěva mimozemšťanů, vliv měsíce a staré magické obřady. Další 2 povídky jsou detektivní příběhy řešené nezvykle: Případ ztraceného suchoplavce a Črta č. 4. 07.03.1990 Vá.