Římská krev - Scarrow, Simon, 1962- (BB/art, 2019)
Další z rozsáhlé série historických románů o legionářích Catonovi a Macronovi, tentokrát zasazený do prostředí východní hranice Římské říše. Cato a Macron doprovázejí krále Rhadamista do Arménie, aby jej znovu dosadili na trůn. Rhadamist je sice bezohledný, ale zároveň důležitý pro zájmy říše a pro římské poměry přijatelnější než útoční Parthové, kteří jej vyhnali. Ti ale Rhadamistův návrat nechtějí připustit podobně jako mnozí Arméni, kterým se velice ulevilo, že se krutého uzurpátora zbavili. Podle nich je jejich současný vládce, bratr parthského krále, uzurpátorem, a dali by přednost římské nadvládě. Římské legionáře tak čeká velmi nebezpečná mise.