Strýček Vendelín, chlupatý meloun - Gecková, Iva (Bambook, 2018)
Prázdninový příběh z jednoho veselého zahradnictví na Moravě, ve kterém nechybí dobrodružství a tajemná kouzla ani rajčata nebo scindapsus na dálkové ovládání. Pro mladší děti. Gala jezdí na prázdniny do zahradnictví ke strýčkovi Vendelínovi na Moravu. Moc ráda pracuje s rostlinami a hlínou. Strýček jí předvádí své pěstitelské úspěchy a hodně legrace si užije také s kamarádkou Šárkou. Ale špatné časy se blíží: podivná paní Černá chce zahradnictví za každou cenu koupit. Kdo je paní Černá ve skutečnosti a na co zahradnictví tak nutně potřebuje? Podaří se Gale se Šárkou zvítězit nad jejími zákeřnými kouzly?