Pohádkář. - Klimek, Hynek, 1945- (Bambook, 2019)
Pohádkové příběhy o vílách a nadpřirozených stvořeních, které jsou známé z pohádek i pověstí. Není víla jako víla. Jsou víly hodné a zlomyslné, krásné i ošklivé. Existují víly lesní, luční, ale také stromové tzv. dryády či vodní tzv. najády. Vyprávění víly Zvonimíry, potoční víly Vodomilky a stromové víly Olšinky zavede čtenáře například do Británie, kde jsou v oblibě víly pixie, dále vypráví o silné japonské víle Cercidě, která pomohla svým družkám zahnat velkého havrana a zmíní se i o Malé mořské víle, známé z pohádek dánského spisovatele.