Půlnoční modř - Vlugt, Simone van der, 1966- (Metafora, 2017)
Historická fikce vykresluje obraz vzniku slavné delftské modré keramiky v Holandsku druhé poloviny 17. století. V Delftu začíná nadaná Catrijn pracovat v keramické dílně věhlasné holandské fajáns.