Něžná tygřice - Emingerová, Dana, 1961- (Mladá fronta, 2009)
Soubor příběhů či krátkých povídek české novinářky vypráví s úsměvem o jejích postřezích a zkušenostech v roli matky a ve druhé části jako srovnání nabízí vzpomínky na vlastní dětství a dospívání v poměrech totalitního režimu.