Volá Berlín - Durham, Kelly (Metafora, 2018)
Na sklonku třicátých let končí mladá a přitažlivá Maggie O'Deaová, americká občanka s irskými kořeny, studia v německém Heidelbergu. V jejich průběhu se seznámí s Kurtem Engelem, budoucím příslušníkem wehrmachtu, který slepě věří hitlerovské ideologii. Jeho nadšení je natolik silné, že ovlivní i Maggii, která je navíc do Kurta bezhlavě zamilovaná. I díky jeho přímluvě dostává Maggie práci v anglické sekci německého rozhlasu, jež má za úkol obhajovat expanzivní cíle fašistického státu, zdůrazňovat jeho neporazitelnost či na první pohled věrohodně působícími komentáři a projevy dezinformovat americkou a britskou veřejnost. Postupně však Maggie zjišťuje, že podporuje nesprávnou věc a navíc se dostala do soukolí silného propagandistického a mocenského úřadu, z jehož chapadel lze jen těžko uniknout. Když se jí naskytne možnost předávat zprávy jedné ze západních výzvědných služeb, přijme nabídku ke spolupráci i za cenu, že tato riskantní hra může ohrozit její život...