Slib svatojánské noci - Klimečková, Jana (MOBA, 2018)
Shodou náhod, ale i vlastním přičiněním se jejich vzletné dětské sny postupně mění ve skutečnost. Život se s nimi přesto nemazlí, prožívají jak přátelství, tak lásku a úspěchy, ale i nenaplněná očekávání, okusí i zradu a bolestná zklamání. Jsou svědky tragických událostí, které těžce poznamenají jejich osudy. Slib, který si daly o svatojánské noci, své první noci ve Vídni, se přesto snaží dodržet, i když podmínky, za kterých ho uzavřely, se během let v mnohém změní. Nakladatelská anotace.