Neverbální komunikace dětí : jak porozumět dítěti z jeho gest a mimiky - Doherty-Sneddon, Gwyneth, 1968- (Portál, 2005)
Neverbální komunikace má řadu podob a u dětí se vyvíjí společně s řečí. Pro odborníky i rodiče, kteří pracují nebo žijí s malými dětmi a snaží se jim porozumět, mají znalosti o neslovním projevu rozhodující význam. V knize je tato forma komunikace rozdělená do čtyř základních částí - gesta rukou, pohled, výraz obličeje a dotyk. Každá kapitola nabízí souhrn poznatků, několik praktických rad a možností, jak rozvíjet komunikaci s dítětem a přehled důležitých vývojových etap v jeho chování. Text je doplněn fotografiemi. Odborná, srozumitelná a zajímavá publikace i pro rodiče.