Chladný den pro vraždu - Stabenow, Dana, 1952- (Mystery Press, 2019)
Napínavý detektivní román, ve kterém se poprvé seznamujeme s vyšetřovatelkou Kate Shugakovou řešící případy na chladném severu Aljašky. Kate Shugaková se po děsivém případu rozhodla opustit místo vyšetřovatele kanceláře státního návladního v Anchorage a vrátit se do svého rodného kraje. Vlastní rodinnou usedlost v aljašské rezervaci, kde jsou obyvatelé semknutější než kdekoli jinde. Hned jak dorazí je vtažena do vyšetřování, s nimiž se potýká místní policie. Když se ztratí jeden z rangerů, všichni předpokládají, že na něj vyzrála nezkrotná aljašská příroda a není se čeho bát. Pak však zmizí i Katin bývalý kolega, a to už všichni začínají tušit blížící se nebezpečí. Proč oba muži zmizeli, a na koho se zabiják chystá příště? Podaří se Kate za pomoci věrné polovlčice Obludy odhalit pozadí případu dřív, než bude nebezpečí hrozit i jí?