Velký bobek : epochální jízda trávicí soustavou člověka - Rezková, Milada, 1979- (Yinachi, 2018)
Publikace pojednává o trávicí soustavě člověka poetikou Divokého západu a indiánských legend. Základní lidský metabolický biochemický proces převyprávěný formou dobrodružného příběhu. Velký bobek je zkušený stařešina, který Řízku s Bramborem a Okurkou u ohně vypráví o své životní cestě. V knize se objeví i Moudrý Manitou který jako symbol vrozené paměti, evoluce, připomíná, jak báječně věci na světě fungují a jak úchvatně jsou vymyšleny. Část knihy se také věnuje lidskému tělu z pohledu mikrobiologie, významu mikroorganismů pro člověka. Texty a ilustrace ve stylu rodokapsu s komiksovými pasážemi se vzájemně propojují a doplňují.