Zdivočelé pohádky - Dahl, Roald, 1916-1990 (Pikola, 2019)
V této parodii klasických pohádkových příběhů ve verši provedl autor reinterpretaci šesti známých pohádek, které místo tradičních konců, mají konce překvapivé. Sbírka pohádek ve verších byla publikována v roce 1982. Cynické verše a černý humor v doprovodu humorných ilustrací jsou určené starším dětem, které dokáží Dahlův vtip a nadsázku ocenit.