Aspoň jsem to zkusil - Třeštík, Michael, 1947- (Motto, 2019)
Autor oblíbených a originálních facebookových statusů využívá svůj talent na trefné, vtipné i chytře pichlavé glosování rozmanitých životních situací i v další zábavné próze. Suchý humor a nadhled je tím pravým lékem, který autor, významný výtvarný kritik, publicista a dramaturg, využívá ve svém návodu na zvládnutí nečekaných životních situací. S rozpustilostí si pohrává se svými nezdary, které dokáže přetavit nejen do zábavné podoby, ale předat i zajímavé životní postoje a názor, že díky optimismu a nadhledu lze zvládnout jak náročnou rutinu každodennosti, tak i nepřehledné životní nástrahy.