Císařova pomsta - Cussler, Clive, 1931- (CPress, 2019)
Další část část série Akta Oregon zachycuje Juana Cabrilla a jeho tým v nepříjemné situaci, v níž musí vzdorovat nenadálému hackerskému útoku. Smělá bankovní loupež během monacké Grand Prix zdecimuje účet Korporace a Juan Cabrillo s celou posádkou Oregonu tak musí čelit nečekané situaci. Ukáže se však, že vykradení banky je jen prvním bodem v promyšleném plánu tajemné organizace, na řadu pak má přijít kolaps evropské ekonomiky, chaos a smrt milionů lidí. Juan se pouští do boje s nemilosrdnými protivníky, kteří disponují téměř neomezenými prostředky. A aby toho nebylo málo, musí se dostat na stopu dokumentům, ukradených během Napoleonova tažení do Ruska. Ty skrývají něco, po čem touží lovci pokladů i nejlepší hacker na světě. Nakladatelská anotace.