Ledový strach - Nordbo, Mads Peder, 1970- (Vendeta, 2019)
Dvojice svérázných hrdinů dánského detektivního thrilleru, samotářský novinář Matthew a drsná Gróňanka Tupaarnaq, při pátrání po ztracené Matthewově sestře odhalí tajemství vojenského experimentu s otřesnými následky. Matthew se snaží více poznat svoji rodinu - otce, který mu před lety zmizel, a nevlastní sestru. Rodinná návštěva se však pro Matthewa změní v noční můru, když se sestra a její kamarádi ztratí v opuštěném grónském městečku. Jediné, co po nich zbyde, je krev. Novinář se je vydá hledat spolu se svou kamarádkou - temnou grónskou dívkou Tupaarnaq, jež se stále ještě nemůže srovnat s minulostí, kdy zažila zneužívání, násilí, vraždy. Dvojice odhaluje děsivý vojenský experiment s pokusy na lidech, do něhož byl vtažen i Matthewův otec.