Nezlomná : hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické - Askwith, Richard (Mladá fronta, 2019)
Život Laty Brandisové, statečné a nespravedlivě zapomenuté postavy v dějinách sportu. Příběh o odvaze, zármutku a vzdoru v době předsudků a strachu. Narodila se do privilegované rodiny, přesto prožila dlouhá desetiletí v bídě. Odmítla přijmout omezení, kterými tehdejší společnost svazovala ženy. Místo toho s tichou kuráží opakovaně dosáhla něčeho, co ostatní prohlašovali za nemožné. Skandál, který vypukl kolem jejího prvního pokusu ve Velké pardubické, vyvolal ohlas v celé Evropě. O deset let později se stala nadějí národa v hodině temna. A pak přišla odplata... Nakladatelská anotace. Kráceno.