Strach má velké oči - Cenkl, Jakub (Albatros, 2018)
Kdo z nás se nebojí? Někteří dokonce hodně! Bojí se u doktora, ve vodě, za bouřky... bojí se pořád. Je vidět, že nad nimi převzal vládu strach. Předvádí jim věci tak, aby měl stále navrch. Vážně je doktor černočerný čaroděj a v babiččině rybníku plavou chobotnice? Když se malý čtenář koukne blíž, pozná, jak se věci mají skutečně. Nakladatelská anotace. Kráceno.