Analfabetka, která uměla počítat - Jonasson, Jonas, 1961- (Panteon, 2015)
Příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se narodila v chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska...