Bydlíme! : podivuhodné příbytky zvířat a lidí - Dvořák, Jiří, 1970- (Baobab, 2018)
Populárně-naučná interaktivní publikace, která porovnává obydlí zvířat s lidskými příbytky a nachází pro čtenáře překvapivé souvislosti. Knížka o nejrůznějších obydlích netradičním způsobem ukazuje, jak bydlí zvířata a jak lidé. Zvířata si ryjí nory, lepí hnízda z bláta, pletou pavučiny, budují složité stavby z jehličí, skládají kameny na sebe. My lidé si stavíme zámky, vztyčujeme mrakodrapy a spouštíme na vodu plující ostrovy. Na první pohled to vypadá, že jsme úplně jiní. Ale autoři této knížky porovnávají chování a systém bydlení lidí a různých druhů zvířat a nacházejí překvapivé souvislosti, jak jsou si některé způsoby bydlení podobné. Přílohou originálně sestavené publikace jsou dvě barevné fólie. Přes zelenou fólii čtenář uvidí svět lidí a přes červenou svět zvířat.